top of page

Een T-shirt met Pride -- NRC

Isjed NRC.jpg

28 juli 2020

Directeur Isjed Hussain

"Activisme Kleding kan veel meer zijn dan een fashion statement. Een tentoonstelling tijdens de Pride toont T-shirts die een diepe overtuiging uitdrukken."

"Ondervertegenwoordigd zijn shirts die afkomstig zijn van ‘transgroeperingen’ of organisaties van mensen van kleur, iets dat volgens co-curator van de expositie Jim van Geel van IHLIA verklaard kan worden doordat het kunnen dragen van een LHBTQI+-shirt een privilege is. „Een witte cis homoman kan relatief veilig over straat in een regenboogshirt, terwijl het voor een zwarte trans vrouw al gevaarlijk is om in haar alledaagse kleding het openbaar vervoer te gebruiken.” " Citaten uit het NRC. 

Isjed van de Stichting Prisma Groep werd gevraagd om een van deze shirts te dragen. Het shirt wat Isjed draagt is van Strange Fruit (datum onbekend) , een Nederlandse zelfhulporganisatie van vooral LHBTQI+’ers van Surinaamse, Antilliaanse en Arabische komaf die tussen 1989 en 2013 actief was. Naast ontmoetingsavonden had Strange Fruit een maandelijks radioprogramma, werden activiteiten als buikdansen georganiseerd, en werd aan aids-preventie gedaan.

Klik hier om het volledige artikel te lezen en om de andere shirt's te bekijken.

bottom of page